Dagens rett: Karrigryte
Karri er en av de vanligste krydderblandingene i verden.
Karri stammer opprinnelig fra det Indiske kjøkken. En enkel smak av India kan få mange til å smile og få tankene til å vandre til eksotiske kryddermarkeder.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 4 stk kyllingfilet i biter
- 3 ss hot curry
- 2 ss rapsolje til steking
- 10 stk sjalottløk , grovhakket
- 3 båt hvitløk , finhakket
- 2 stk rød paprika , i strimler
- 1 stk purre , i skiver
- 1 l hønsebuljong (utblandet)
- 1 ts salt
- 2 ts pepper
- Slik gjør du
1. Brun kyllingbitene sammen med hot curry. Ha i løk, hvitløk, paprika og purre og la det surre 2-3 minutter.
2. Tilsett buljong og la gryta trekke i 10 minutter.
3. Smak til med salt og pepper.
Serveres med grovt brød.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 29/01 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.