Dagens rett: Kantarellpai

Bruk en av høstens beste råvarer i dagens middag!

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 12


Ingredienser:

150 g smør
3 dl hvetemel
1 ss vann
½ ts salt

Fyll:
100 g kantarell eller annen renset sopp
1 stk. løk
2 ss smør
3 stk. egg
2 dl melk
1 dl kremfløte
1 ts salt
1 krm pepper
3 dl norvegia , revet, eller annen fast hvitost

Fremgangsmåte:

Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. Elt deigen lett sammen og la deigen hvile kaldt i ca 1 time.

Deigen kjevles ut til en rund leiv. Kle en paiform (ca 26 cm diameter). Sett paiskallet i fryseren i ca 10 minutter. Prikk deigen med en gaffel og forstek paiskallet på 225 °C i ca 10 minutter.

Kutt soppen i mindre biter og løken i tynne skiver. Stek soppen og løken gyllen i smør. Fordel de to ingrediensene i det ferdigstekte paiskallet. Pisk sammen egg, melk, fløte og krydder. Bland i osten, og hell røren i paiskallet. Stek paien på 200 °C midt i ovnen i 30 - 35 minutter.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag