Dagens rett: Kalkunfilet med kiwi og sherrysaus

Kalkunfilet er lyst og delikat kjøtt som vi gjerne kan spise oftere.

Dagens rett: Kalkunfilet med kiwi og sherrysaus

Dagens rett: Kalkunfilet med kiwi og sherrysaus

Publisert Oppdatert
Her er en oppskrift som passer godt til søndagsmiddagen.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 stk kalkunfilet, ca. 750 g
  • skallet av 1 stk lime
  • salt og nykvernet pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • Sherrysaus:
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts grønne pepperkorn
  • ½ ts malt ingefær
  • 3 ss sherry
  • 4 stk kiwi i skiver
  • Slik gjør du

    1. Skjær kalkunfileten i 1 cm tykke skiver. Ha på finrevet limeskall, salt og pepper. Stek kalkunfiletene et par minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og hold dem varme.

    2. Ha kremfløte, knuste grønne pepper, ingefær og sherry i pannen. Småkok til det tykner.

    3. Ha i kiwi og smak til med salt og pepper. La det bare bli varmt, ikke la det koke.

    Server med tagliatelle og en blandet salat, gjerne med ulike salattyper i rødt og grønt.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning