Dagens rett: Kalkunbiff med stekte søtpoteter
Deilig lørdagsrett som er perfekt til den romantiske daten.
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 2
Ingredienser:
2 stk. kalkunbiff
2 skiver bacon
ca. 2 ss smør til steking
salt og pepper
Ruccula- og ostesmør:
250 g smør
2 dl revet vellagret ost
2 dl finhakket ruccula
1 båt hakket hvitløk
Stekte søtpoteter:
5 stk. søtpotet
2 ss olje
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Bland sammen smør, revet ost, ruccola og finhakket hvitløk. Smøret pakkes i plastfolie og legges kaldt til de skal brukes.
Skjær søtpotetene i båter, vend dem i olje og ha på salt og pepper. Stek søtpotetene i ovn på 230 °C i 15-20 minutter.
Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør i 4-5 minutter på hver side. Stek dem alternativt på grillen. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.
Server kalkunbiffene med stekte søtpotetbåter, salat og ruccula- og ostesmør.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 30/07 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.