Dagens rett: Kalkunbiff med mais og bakt potet

Supergodt dagen derpå.

Dagens rett:
					
	






	Kalkunbiff med mais og bakt potet
Dagens rett: Kalkunbiff med mais og bakt potet
Sist oppdatert
Du får delikate kalkunbiffer som er ypperlig på grillen ved skjære kalkunfilet i skiver og surre en baconskive rundt hver biff. Grilltiden varierer med tykkelsen på biffene og varmen på grillen.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 stk kalkunfilet, ca. 750 g
  • 150 g bacon
  • Marinade:
  • 1 dl olje
  • litt pepper
  • 4 båt knust hvitløk
  • saften fra 1 stk sitron
  • 3 ss hakket frisk timian eller andre urter
  • Tilbehør:
  • 4 stk maiskolbe
  • 4 stk potet
  • Slik gjør du

    1. Bland sammen ingrediensene til marinaden.

    2. Del kalkunfileten i passe tykke biffer, hell over marinaden og sett kaldt noen timer.

    3. Forkok potetene i ca. 20 minutter og pakk dem inn i folie. Legg en skive bacon rundt hver kalkunbiff og fest med en tannstikker.

    4. Legg bakepoteter og maiskolber på grillen og snu noen ganger underveis. Grill kalkunbiffene i 5-8 minutter på hver side. Grilltiden varierer med tykkelsen på kalkunbiffene.

    Server grillet kalkunbiff med maiskolber og bakt potet med for eksempel urtesmør.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 23/10 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også