Dagens rett: Kalkun stroganoff

Lett og god kosemat.

Dagens rett: Kalkun stroganoff

Dagens rett: Kalkun stroganoff

Publisert Oppdatert
Lag en stor porsjon stroganoffgryte og ha mat til flere dager! Kalkunfilet er supermørt, derfor trenger ikke gryten å koke lenge. Perfekt kosemat for travle dager.

Porsjoner: 8

Ingredienser:

  • 1500 g kalkunfilet skåret i terninger
  • Smør til steking
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 3 stk løk i skiver
  • 400 g frisk sjampinjong i skiver
  • 1 l vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 1 ts tørr sennep
  • 1 ts worchestershiresaus
  • 1 boks tomatpuré
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 3 dl seterrømme eller kremfløte
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper

  • Slik gjør du:

    1. Brun kalkunterningene lett i en panne i flere omganger, og samle dem etter hvert i en stor kjele.

    2. Fres hvitløk og løk, og ha det over i kjelen. Fres sjampinjongen i pannen, og ha også den over i kjelen.

    3. Hell på hønsebuljong og de andre ingrediensene, til og med hakkede tomater. La alt småkoke i 5 minutter og ha i rømmen. Smak til med litt sukker, salt og pepper.

    Server kalkun stroganoff rykende varm med ris, salat og godt brød.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no



Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag