Dagens rett: Indonesisk wokgryte
Kokosmelken og sitrongresset gir sausen i denne woken den karakteristiske smaken.
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
4 stk kyllingfilet
150 g sukkererter
1 stk rød chili
1 stk rødløk
4 dl kokosmelk
1 stk gul paprika i strimler
1 stk sitrongress
1 ts gul karripaste
1 dl revet frisk ingefær
2 båt hakket hvitløk
1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
saften av ½ stk lime
smak til med salt
Fremgangsmåte:
Skjær kylling i strimler. Stek kjøttet raskt i olje. Rens chilipepper for frø og hinner og finhakk den.
Del sitrongresset i fire på langs og bank litt på stilken på den tykke delen. Del grønnsakene i strimler og stek raskt i olje. Bland alle ingrediensene i woken og la det koke noen minutter.
Smak til og server med ris - gjerne jasminris.
- Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 01/11 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.