Dagens rett: Hot linsesuppe med svinekjøtt
Få opp varmen med denne herlige smaksbomben.
Knapt noe smaker bedre enn en suppe laget fra bunnen av. Lag gjerne suppen ferdig i dag, så trenger den bare varmes opp til middag i morgen. Tilsett stekte svinestrimler like før servering.
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
- 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 2 ss flytende margarin
- 2 ss rapsolje
- 1 stk finhakket løk
- 2 båter finhakket hvitløk
- 1 stk hakket rød chili
- 1 boks hermetiske røde linser
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 1 stk hønsebuljongterning
- 1 l vann
- Slik gjør du:
1. Fres løk, hvitløk og chili i olje i en gryte til løken er blank. Tilsett godt avrente linser, tomater, vann og buljongterning. La suppen småkoke i ca. 30 minutter.
2. Stek strimlene raskt i en panne. Krydre med salt og pepper og tilsett i suppen.
Server suppen rykende varm.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 07/11 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.