Dagens rett: Hot curry
Deilig og eksotisk
Ingefær har vært dyrket i Kina, India og flere afrikanske land i mange tusen år. Frisk ingefær er nydelig i kjøttretter. Bli kjent med den. I denne retten er det frisk ingefær.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 500 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 2 ss olivenolje
- 2 båt hvitløk
- ½ ss rød karripasta
- 1 stk frisk ingefær (ca. 2 cm liten bit)
- 1 stk purre
- ½ stk brokkoli
- 1 stk rød paprika
- 2 dl hønsebuljong (utblandet)
- 1 ss maisstivelse (maizena)
- 3 dl jasminris
- Slik gjør du
1. Sett på risen først!
2. Varm oljen i en wok eller stekepanne. Ha i finhakket hvitløk og fres sammen med kjøttet. Ta det ut av panna.
3. Skjær grønnsakene i strimler og finhakk ingefær. Fres dette i karripastaen i 2-3 minutter.
4. Ha kjøttet oppi og tilsett buljongen. Rør maizena ut i en kopp med litt vann, og rør det inn.
Serveres med jasminris.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 10/12 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.