Dagens rett: Helstekt indrefilet med ratatouille

Godt for både kropp og sjel.

Dagens rett: Helstekt indrefilet med ratatouille

Dagens rett: Helstekt indrefilet med ratatouille

Publisert Oppdatert
Svin indrefilet er det møreste stykket på dyret. Den har en mild, fin smak og er mager. Ratatouille er et klassisk tilbehør fra Frankrike. Den består av masse smakfulle, deilige grønnsaker.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • Ca. 400 g indrefilet av svin
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss olje
  • 2 ss hakket bladpersille eller salvie
  • Ratatouille:
  • 1 stk rødløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 4 stk tomat
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • Slik gjør du

    1. Skjær løk og tomater i båter, squash i skiver og paprika i strimler. Hakk hvitløken og fres alt i stekepanna. Krydre, og ha det over i ildfast form.

    2. Gni filetene inn med krydder og urter. Brun dem raskt i stekepanna. Legg de over i den ildfaste formen, sett steketermometer i den tykkeste delen.

    3. Stek på 175° C til steketermometeret viser 70 °C, da er de rosa. Det tar 15- 20 minutter, avhengig av tykkelsen. Server med pasta eller potet.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag