Dagens rett: Gulrotsuppe med ingefær

Denne suppen passer godt til kalde kvelder når man kan ha godt av et skikkelig vitamin- og antioksidant-"kick"!

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

8 stk gulrot
1 stk løk
2 båt hvitløk
1 ss rapsolje
2 ss revet frisk ingefær
3 stk grønnsakbuljong (terning)
12 dl vann
2 dl crème fraîche
salt
3 dråpe tabasco
16 stk krepsehaler
4 stilk frisk dill

Fremgangsmåte:

1. Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og skjær i mindre biter. Surr grønnsakene i olje i noen minutter uten at de tar farge.
2. Tilsett ingefær og la det steke forsiktig en liten stund.
3. Tilsett buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er myke.
4. Tilsett créme fraîche og smak suppen til med salt, noen dråper tabasco, krepsehaler og frisk dill.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag