Dagens rett: Gulrotkake
En gulrotkake i langpanne slår aldri feil.
Ingredienser:
6 stk egg
360 g sukker
150 g smør
300 g hvetemel
4 ts malt kanel
3 ts natron
2 ts vaniljesukker
330 g revet gulrot
Krem:
125 g kremost naturell
60 g smør, romtemperert
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smøret og avkjøl litt. Tilsett smøret i eggedosisen.
Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Tilsett revet gulrot under forsiktig omrøring.
Hell røren over i en langpanne (27 x 37 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken i forvarmet ovn, midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.
Krem:
Visp sammen alle ingrediensene til en luftig krem. Bre ostekremen over kaken og pynt med gulrotstrimler.
6 stk egg
360 g sukker
150 g smør
300 g hvetemel
4 ts malt kanel
3 ts natron
2 ts vaniljesukker
330 g revet gulrot
Krem:
125 g kremost naturell
60 g smør, romtemperert
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smøret og avkjøl litt. Tilsett smøret i eggedosisen.
Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Tilsett revet gulrot under forsiktig omrøring.
Hell røren over i en langpanne (27 x 37 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken i forvarmet ovn, midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.
Krem:
Visp sammen alle ingrediensene til en luftig krem. Bre ostekremen over kaken og pynt med gulrotstrimler.
Denne saken ble første gang publisert 27/02 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.