Dagens rett: Gulrot- og potetgrateng

Dette er en deilig grateng du kan servere som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 stk. store gulrot
6 stk. potet
1 ts salt
¼ ts malt hel hvit pepper
1 ½ ts tørket rosmarin
2 båt hakkede hvitløk
2 dl revet hvitost
2 ½ dl matfløte

Fremgangsmåte:

1. Sett ovnen på 225 grader C. Skrell og del gulrøtter og poteter i tynne skiver. Forvell dem i kokende, lettsaltet vann i ca 5 minutter.

2. Hell av kokevannet. Bland gulrøtter, poteter, salt, pepper, rosmarin, hvitløk og halvparten av osten i en bolle. Hell alt over i en smurt, ildfast form. Hell på fløten og strø på resten av osten.

3. Stek formen midt i ovnen i ca 30 minutter til formen er gyllen, og gulrøtter og poteter er gjennomkokte.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 04/06 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også