Dagens rett: Grove, fylte pannekaker

Disse grove pannekakene er fylt med kyllingkjøttdeig og gratinert med ost, sunt og godt!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 ½ dl hvetemel
1 ts salt
5 dl melk
4 stk. egg

Fyll:
300 g kyllingkjøttdeig
1 stk. løk
1 båt hvitløk
250 g frisk sjampinjong
1 ½ ss hvetemel
1 ½ dl hønsebuljong (utblandet)
salt og pepper
ca. ½ ts chilipulver
ca. 3 ss tomatpuré
ca. 100 g revet hvitost til gratinering

Fremgangsmåte:

Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle ca. 15 minutter.

Stek kyllingkjøttdeig, finhakket løk og hvitløk. Skjær sjampinjongen i skiver, stek dem og ha dem sammen med kyllingkjøtt og løk. Dryss over hvetemel og tilsett buljong. La det koke 4-5 minutter. Smak til med salt, krydder og tomatpuré.

Stek pannekaker, ikke for tynne. Legg 2-3 ss fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Legg dem ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Dryss ost over. Gratiner pannekakene i stekeovnen ved 225 °C i 5-10 minutter. Server dem straks med salat til.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 06/07 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også