Dagens rett: Grillspyd med nakkekotelett

Svinekjøtt og ananas er gode venner og smaker fortreffelig sammen. Dette er en enkel og rask rett som er deilig i sommervarmen.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 stk. nakkekoteletter av svin
1 stk. frisk ananas
1 potte frisk salvie
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper

Fremgangsmåte:

1. Skjær beinet av nakkekotelettene og del kjøttet i 2x2 cm. Dryss over salt og pepper.

2. Ta av skallet på ananasen med en kniv, skjær den i to og fjern kjernen. Del ananasen i like store biter som kjøttet.

3. Træ på grillspydene med lagvis kjøtt, ananas og salvie - ca 3 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd! Bruker du grillspyd av tre bør disse ligge litt i vann først slik at de ikke så lett blir svidd.

4.Grill spydene på sterk varme ca 3-4 minutter på hver side.

Bruk gjerne ferdigmarinerte nakkekoteletter, eller lag en marinade selv.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag