Dagens rett: Grillspyd med nakkekotelett
Svinekjøtt og ananas er gode venner og smaker fortreffelig sammen. Dette er en enkel og rask rett som er deilig i sommervarmen.
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
4 stk. nakkekoteletter av svin
1 stk. frisk ananas
1 potte frisk salvie
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper
Fremgangsmåte:
1. Skjær beinet av nakkekotelettene og del kjøttet i 2x2 cm. Dryss over salt og pepper.
2. Ta av skallet på ananasen med en kniv, skjær den i to og fjern kjernen. Del ananasen i like store biter som kjøttet.
3. Træ på grillspydene med lagvis kjøtt, ananas og salvie - ca 3 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd! Bruker du grillspyd av tre bør disse ligge litt i vann først slik at de ikke så lett blir svidd.
4.Grill spydene på sterk varme ca 3-4 minutter på hver side.
Bruk gjerne ferdigmarinerte nakkekoteletter, eller lag en marinade selv.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 17/07 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.