Dagens rett: Greske grillede grønnsaker
Denne grønnsaksretten fra Hellas passer godt som tilbehør til middag. Den kan også serveres som en vegetarrett i seg selv.
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
1 stk. squash i skiver
1 stk. aubergine i skiver
4 båt hvitløk i skiver
1 stk. laurbærblad
½ ts tørket timian
½ ts tørket oregano
4 stk. potet i skiver
4 stk. tomat i skiver
2 stk. rødløk i skiver
3 stk. rød paprika i biter
4 dl grønnsaksbuljong (utblandet)
saften av 1 stk. sitron
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Legg squash- og auberginskiver på et fat og strø salt over. Legg noe tungt på en tallerken over det og la det stå i kjøleskapet i 1-2 timer.
Bland sammen hvitløk, laurbær, timian, oregano, salt og pepper.
Smør en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen mellom hvert lag.
Hell halvparten av blandingen av buljong og sitron over formen og sett formen i ovnen på 200 grader C. Hell over resten av væskeblandingen etter 30 minutter.
La det stå i ovnen i ytterligere 20 minutter eller til grønnsakene er møre.
Om ønsket, kan man pynte retten med litt frisk timian før servering.
Tips: Bruk gjerne andre grønnsaker i denne retten, f.eks. minimais eller forkjellige typer paprika. Fetaost og tomatsaus kan serveres til hvis dette skal serveres som en ren vegetarrett.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 04/07 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.