Dagens rett: Gresk pitabrød

Denne retten kan minne litt om en forenklet variant av Souvlaki.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

500 g benfritt lammekjøtt
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
2 ss sitronsaft
4 stk. pitabrød
¼ stk. isbergsalat, finsnittet
2 stk. tomat i skiver
1 stk. rødløk i ringer
4 ss finhakket frisk oregano
4 ss tzatziki

Fremgangsmåte:

1. Skjær kjøttet i 2 cm terninger. Ta på salt og pepper. Fres det i små porsjoner i en varm stekepanne med gyllenbrun margarin. Legg terningene over i en bolle og hell over sitronsaft, gjerne nypresset.

2. Varm pitabrødene i en brødrister, stekeovn eller mikrobølgeovn. Fyll dem med tzatziki, kjøtt i terninger og det som er foreslått som fyll. Ikke dropp den friske oreganoen, for det er den som setter prikken over i-en!!

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 01/04 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også