Dagens rett: Gratinerte pannekaker med reker

Herlig helgemat!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

8 dl hvetemel
6 dl kald grønnsakbuljong (utblandet)
8 stk egg
ca. 1 ½ ts salt

Fyll:
3 ss hvetemel
4 dl fiskekraft
1 dl melk eller fløte
4 ss smør
2 stk eggeplomme
ca. 2 ss sitronsaft
400 g reker i lake
2 boks bønnespirer
salt og kvernet pepper
2 ss finhakket frisk dill
smak til med noen dråper tabasco

2 dl revet hvitost

Pynt:
noen reker
ca. 8 stk frisk grønn asparges
2 stk hakket vårløk

Fremgangsmåte:

Rør hvetemel og rekelake til en glatt røre. Tilsett egg og smak til med salt. La røren svelle i ca. 20 minutter. Stek tynne pannekaker.

Rør sammen hvetemel og rekelake. Kok opp i 3 minutter og rør inn smør og eggeplomme vispet med melk/fløte. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper. Bland inn grovhakkede reker, avrente bønnespirer og finhakket dill. Smak til med noen dråper tabasco.

Legg litt fyll på hver pannekake og rull sammen. Legg dem over i en ildfast form. Dryss over revet ost og gratiner i ovn ved 225 °C eller under grill til osten smelter.

Pynt med noen reker, tynne, kokte asparges og hakket vårløk.

Server med salat og søt chilisaus.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 09/01 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også