Dagens rett: God, gammeldags gulrotstuing

Gulrotstuing er en enkel måte å tilføre grønnsaker i vanlig, norsk hverdagskost.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

¾ kg gulrot
3 dl vann
½ ts salt

Saus:
4 dl melk
2 ½ ss hvetemel
salt
¼ ts malt hvit pepper
1 ss klippet kruspersille
1 ss smør

Fremgangsmåte:

1. Rens og del gulrot i skiver eller biter. Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann.

2. Pisk ut melet i melken og kok opp under omrøring til en saus. Smak sausen til med salt, pepper (eller muskat om ønskelig) og smør. Rør inn gulrotbitene.

3. Strø over persille ved servering og servér med f.eks. stekte pølser og poteter.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag