Dagens rett: GAENG CHÖT - MOO SAP WUNSEN

Suppe med svinekjøttboller og glassnudler.

Dagens rett: GAENG CHÖT - MOO SAP WUNSEN
Dagens rett: GAENG CHÖT - MOO SAP WUNSEN
Sist oppdatert
I Thailand spiser man gjerne suppe til alle måltider. Her er en oppskrift som er superrask å lage og med deilige og rene smaker.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 600 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
  • 2 ts pepper
  • 2 ts salt
  • 4 båt finhakket hvitløk
  • 8 stk tørket shitakesopp
  • 100 g glassnudler
  • 10 dl vann
  • 1 dl soyasaus
  • 2 stk vårløk skjæres i biter
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri) skjæres i biter
  • 4 ss frisk koriander
  • Slik gjør du

    1. Legg glassnudlene i en bolle vann og shikatesoppen i en annen.

    2. Finkutt kjøtt, hvitløk, salt og pepper og bland dette til en deig. Lag små boller ved å forme de i hånden.

    2. Kok opp vann og soyasaus og la kjøttbollene koke/trekke i vannet i 5 minutter.

    3. Del i shitakesoppen i to, legg dem og glassnudlene i kjelen og skru ned varmen.

    4. Etter ett par minutter har du i grønnsakene og trekker kjelen til side. Server straks og pynt med frisk koriander

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 14/02 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også