Dagens rett: Fransk pepperbiff
Dette biffmåltidet er av det sunne, superfranske og smaksrike slaget.
I det franske kjøkken har syrlighet en sterk posisjon og kjøkkenet generelt har mange gode sterke smaker å by på.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 4 stk biff av ytrefilet storfe (evt mørbrad) i skiver
- 1 ts salt
- 1 ss peppermiks
- 2 ss rapsolje til steking
- 2 stk hvitløk , delt i to på langs
- 1 ts olivenolje
- 1 boks hermetiske røde linser
- 400 g frisk spinat
- 4 stk tomat i skiver
- 200 g cornichonagurker
- 4 ss kapers
- Slik gjør du
1. Del hvitløk i to og legg dem i en ildfast form. Smør hvitløkene med litt olivenolje. Sett formen i ovnen og stek på 200 °C i 20 minutter, til løken er myk og mør.
2. Krydre biffene med salt og peppermiks, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu dem og stek videre til rosa kjøttsaft pipler frem på andre siden. Da er de medium stekt.
3. Skyll linsene i kaldt vann og varm dem opp i en gryte. Kok spinat i lettsaltet vann i 1 minutt.
4. Fordel linser, tomatskiver, agurk og kapers på tallerkener før du legger på spinat, biff og hvitløk på toppen.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 08/02 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.