Dagens rett: Fransk pepperbiff

Dette biffmåltidet er av det sunne, superfranske og smaksrike slaget.

Dagens rett: Fransk pepperbiff

Dagens rett: Fransk pepperbiff

Publisert Oppdatert
I det franske kjøkken har syrlighet en sterk posisjon og kjøkkenet generelt har mange gode sterke smaker å by på.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 4 stk biff av ytrefilet storfe (evt mørbrad) i skiver
  • 1 ts salt
  • 1 ss peppermiks
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 2 stk hvitløk , delt i to på langs
  • 1 ts olivenolje
  • 1 boks hermetiske røde linser
  • 400 g frisk spinat
  • 4 stk tomat i skiver
  • 200 g cornichonagurker
  • 4 ss kapers
  • Slik gjør du

    1. Del hvitløk i to og legg dem i en ildfast form. Smør hvitløkene med litt olivenolje. Sett formen i ovnen og stek på 200 °C i 20 minutter, til løken er myk og mør.

    2. Krydre biffene med salt og peppermiks, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu dem og stek videre til rosa kjøttsaft pipler frem på andre siden. Da er de medium stekt.

    3. Skyll linsene i kaldt vann og varm dem opp i en gryte. Kok spinat i lettsaltet vann i 1 minutt.

    4. Fordel linser, tomatskiver, agurk og kapers på tallerkener før du legger på spinat, biff og hvitløk på toppen.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag