Dagens rett: Fleskepannekake med ost

Fleskepannekake smaker herlig og lages enkelt ved at flesk og pannekakerøre fylles i en form og stekes alt i ett.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 3

Ingredienser:

200 g lettsaltet sideflesk uten svor eller bacon
4 stk egg
5 dl melk
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts salt
2 dl revet hvitost
3 ss hakket frisk gressløk eller persille

Fremgangsmåte:

Skjær lettsaltet sideflesk i terninger og brun dem i en stekepanne. Hell av det meste av fettet etter steking.

Visp sammen alle de øvrige ingrediensene til en glatt røre.

Legg flesketerningene i en ildfast form, ha på revet ost og hakket grønt. Hell over pannekakerøren og stek pannekaken i ovnen ved 225 °C i 25-30 minutter til den er gjennomstekt og har fått gulbrun farge.

Server gjerne med salat.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag