Dagens rett: Finnbiff

Skikkelig god høstmat.

Dagens rett: Finnbiff
Dagens rett: Finnbiff
Sist oppdatert
Reinskav, eller Finnbiff - kan gå rett fra fryseren til panna. Har du et beger rømme og litt krydder så kan du lage et festmåltid på rekordtid. Server gjerne kokte poteter til, men hjemmelaget potetmos gjør retten ekstra god. Du finner oppskriften på potetmos i høyremargen.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 500 g reinsdyrskav
  • 150 g bacon
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 2 ss smør til steking
  • 2 dl vann
  • 3 dl seterrømme
  • 1 dl melk
  • 3 skive ekte geitost
  • 5 stk knuste einebær
  • ½ ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • Slik gjør du

    1. Brun finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme.

    2. Legg det over i gryten. Tilsett vann og la det koke opp, og så trekke i 10 minutter.

    3. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian og la det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

    Server med potetmos, rosenkål eller brokkoli og tyttebær.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 04/10 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også