Dagens rett: Festwok

Her er det brukt de beste råvarene! Med både indrefilet av okse og scampi, kan retten også kalles "surf-&-turf"-wok.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

2 ss olje til steking
250 g indrefilet av storfe i tynne skiver
250 g kyllingfilet i tynne skiver
10 stk scampi
2 ss revet frisk ingefær
1 stk finhakket rød chili
200 g sopp
2 stk rødløk i båter
2 stk rød paprika i strimler
2 stk gul paprika i strimler
200 g frisk grønn asparges delt i to
150 g sukkererter delt i to

Saus:
1 dl sursøt chilisaus
3 ss søt soyasaus
3 ss østerssaus (oyster sauce)
2 ss vann

Fremgangsmåte:

Varm olje i en wok og stek indrefiletskiver, kyllingskiver og scampi hver for seg. Ta opp og legg til siden.

Varm olje i woken og stek sopp, rødløk og paprika. Tilsett asparges og sukkererter og stek videre et par minutter.

Bland sammen ingrediensene til sausen og hell den over grønnsakene. Tilsett kjøttet og wok et par minutter til. Server.

Bruk gjerne flere grønnsaker i denne retten, da trenger du ikke å servere ris til.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 26/10 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også