Dagens rett: Fargerikt høstbrød

Nydelig tilbehør til høstens supper og gryter!

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 6


Ingredienser:

50 g gjær
3 dl vann
2 ½ stk. egg
200 g jarlsberg eller nøkkelost
1 ts salt
150 g sammalt hvete, grov
ca. 400 g hvetemel

fyll:
2 stk. purre , finsnittet
2 stk. rød paprika , i strimler
2 stk. grønn paprika , i strimler
50 g hvetemel

pensling:
½ stk. egg
100 g revet hvitost

Fremgangsmåte: Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett egg, revet ost, salt og sammalt hvete. Rør videre inn hvetemel til deigen "slipper bollen". La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

Bland grønnsakene med 50 g hvetemel og elt dette inn i den forhevede deigen. Legg deigen i godt smurt form og la den etterheve i ca. 30 minutter.

Pensle med sammenvispet egg og strø på ekstra ost. Stek brødet i stekeovn ved 175 grader C i ca. 1 time.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag