Dagens rett: Familiens eplesvineri
Svinefilet, epler og rødvin gjør denne retten til nydelig høstmat.
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
600 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
salt og hvit pepper etter smak
1 ts tørket oregano
3 ss god olivenolje
1 stk. rødløk
1 stk. purre
2 stk. gulrot
4 stk. røde eple
1 ts malt koriander (malt ingefær kan også brukes)
2 dl rødvin
½ dl flytende honning
3 ss hvitvinseddik
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 °C. Skjær kjøttet i små skiver og dryss på salt, pepper og oregano. Brun kjøttet raskt i litt olje i pannen.
Skrell løk og skjær i båter. Vasket purre skjæres i skiver og gulrøtter i biter. Skjær eplene i to og fjern kjernehuset og del i pene båter. Fres grønnsakene i olje i panne ca. 5 minutter.
Bland grønnsaker med kjøttet i en ildfast form med lokk. Dryss over salt, pepper, oregano og koriander. Bland godt.
Varm rødvin i en kjele med honning, eddik og olje, og hell det over formen. Legg lokket på og la formen stå nederst i ovnen. Bak kjøtt og grønnsaker i ca. 30 minutter.
Fres imens eplene i olje og rør dem ned i formen. Stekes ytterligere i 20-30 minutter. Rør sammen honning og eddik og drypp det over kjøtt, epler og grønnsaker.
Server den duftende blandingen direkte fra gryten.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 11/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.