Dagens rett: Eplekake
Nydelig eplekake som smaker himmelsk med kald vaniljeis til.
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Ingredienser:
125 g smør
125 g sukker
125 g hvetemel
2 stk egg
1 ts bakepulver
ca. 4 stk eple
12 stk mandler
2 ss sukker
½ ts malt kanel
Fremgangsmåte:
Smør, sukker, mel og bakepulver smuldres sammen. Rør i sammenpiskede egg. Deigen fordeles over i en smurt, rund kakeform. Rens og del eplene i båter som legges tett over deigen. Dryss over hakkede mandler og sukker og evt. kanel.
Inn i ovn ved 200 grader C. Stekes ca. 30 min. Eplekake serveres varm, lun eller kald. Pisket krem eller rømme, is eller vaniljesaus er deilig ved siden av.
- Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 17/10 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.