Dagens rett: Eplechutney

Et pikant krydret chutney som passer godt til retter av svin, lam, storfe eller vilt.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels

Ingredienser:

1 kg epler
500 g løk
1 ts salt
2 ½ dl klar 7 % eddik
1 stk rød chili
1 ts malt ingefær
350 g sukker
2 ss hakket frisk mynte

Fremgangsmåte:

Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær eplene i båter. Rens og hakk løken og kok dem mør med saltet i halvparten av eddiken. Rens chilien for frø og hinner og hakk fint. Rør inn eplebåter, chili, ingefær og resten av eddiken i løken og kok blandingen under lokk til eplene er møre. Rør av og til.

Rør inn sukkeret og kok chutneyen videre til den er fyldig. Rør inn hakket mynte (kan sløyfes) og fyll chutneyen på små glass som skrues til med det samme.

Porsjonen gir ca. 5 dl chutney.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag