Dagens rett: Eple- og potetgrateng

Nydelig høsttilbehør!

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

500 g melen potet
3 stk. eple
1 stk. løk
2 ss smør
salt og pepper etter smak
2 ½ dl matfløte
3 dl reven jarlsberg

Fremgangsmåte:

Still stekeovnen på 200 °C. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Vask eplene og skrell dem, skjær i båter. Skrell løk og del i halve ringer. Smør en ildfast form og fordel poteter, epler og løk lagvis i formen. Dryss salt og pepper mellom lagene.

Hell over matfløte og dryss over reven jarlsbergost.

Stek på nederste rille i ovnen, ca. 40 minutter.

Server rykende varm med tilbehør som noen skinkeskiver - evt. røkte pølser, grønn salat og frisk frukt/bær.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag