Dagens rett: Enkel iskake med mandelbunn

Denne imponerer, men er veldig enkel å lage.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 8


Ingredienser:

Mandelbunn:
75 g mandler
2 stk eggehvite
75 g melis

2 l vaniljeis eller annen is etter ønske

Fremgangsmåte:

Mal mandlene. Visp eggehvitene halvstive før melis tilsettes gradvis under videre visping.

Vend den stive marengsen inn i de malte mandlene.

Kle en brødform 1,5/2 liter. Med bakepapir i bunnen og oppover kortsidene og hell mandelmassen i formen. Fordel massen jevnt. Stekes ved 160 °C i 20 minutter.

Avkjøl bunnen.

Legg bunnen på et kakefat.

Velv isen på en skjærefjør og del den i to. Del den så i skiver på ca 1 - 1,5 cm.

Legg skivene på mandelbunnen.

Pynt etter ønske. F. eks sjokoladesaus, karamellsaus, sjokolade, tutti frutti og lignende

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag