Dagens rett: Enkel iskake med mandelbunn
Denne imponerer, men er veldig enkel å lage.
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 8
Ingredienser:
Mandelbunn:
75 g mandler
2 stk eggehvite
75 g melis
2 l vaniljeis eller annen is etter ønske
Fremgangsmåte:
Mal mandlene. Visp eggehvitene halvstive før melis tilsettes gradvis under videre visping.
Vend den stive marengsen inn i de malte mandlene.
Kle en brødform 1,5/2 liter. Med bakepapir i bunnen og oppover kortsidene og hell mandelmassen i formen. Fordel massen jevnt. Stekes ved 160 °C i 20 minutter.
Avkjøl bunnen.
Legg bunnen på et kakefat.
Velv isen på en skjærefjør og del den i to. Del den så i skiver på ca 1 - 1,5 cm.
Legg skivene på mandelbunnen.
Pynt etter ønske. F. eks sjokoladesaus, karamellsaus, sjokolade, tutti frutti og lignende
- Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 07/11 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.