Dagens rett: Elghakk

Enkel å lage og kjempegodt.

Dagens rett: 
					
	





	Elghakk

Dagens rett: Elghakk

Publisert Oppdatert
Elghakk er kjent og kjær middagsrett i mange distrikt der det er mye elgkjøtt å få tak i. Den er enkel å lage, og har noen variasjoner i smak og væskemengde, etter hvor i landet den kommer fra.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 stk løk
  • ¾ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk laurbærblad
  • 5 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • Slik gjør du

    1. Hakk løk, og stek den sammen med elgkjøtt, salt og pepper i en gryte. Rør rundt, og la det bli gyllent.

    2. Skrell potet og gulrot. Del dem i terninger, ca 1 x 1 cm, og tilsett. Hell på buljong eller kraft, ha i laurbærblad og timian, og la det trekke til grønnsakene er møre.

    Server med flatbrød og rørte tyttebær.

    Tips: Har du ikke tilgang på kvernet elgkjøtt kan du gjerne lage hakk med kjøttdeig eller karbonadedeig også.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag