Dagens rett: Crêpes Suzette

Herlig dessert som garantert faller i smak.

Sist oppdatert
3 dl hvetemel
½ ts salt
5 dl melk
4 stk egg

Suzettesaus:
4 ss smør
4 dl melis
saft og skall av2 stk appelsin
saft og skall av1 stk sitron
4 ss appelsinlikør (kan sløyfes)

Slik gjør du:

1. Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.

2. Stek tynne pannekaker på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden.

3. Smelt smør i en panne. Rør inn melis, appelsin- og sitronsaft og -skall. Legg i pannekakene og la dem bli varme.

4. Hell eventuelt over likør, la det bli varmt og tenn på. Pynt med appelsinskiver.

Server eventuelt med iskrem eller krem.

Denne saken ble første gang publisert 01/06 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også