Dagens rett: Chop à la ching

Morsom mat for barn og voksne.

Dagens rett: Chop à la ching

Dagens rett: Chop à la ching

Publisert Oppdatert
Alle barn vil ha mat som smaker godt og maten skal helst være gøyal å spise. Slipp gjerne barna til i matlagingen. Det kan være morsomt og appetittvekkende.

Her er en oppskrift som passer til både barn og voksne og er lett for barna å være med på å lage.

Porsjoner: 2

Ingredienser:
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 stk gulrot
  • 1 pk sukkererter
  • ½ stk rødløk
  • ½ ss olje til steking
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss soyasaus
  • ½ ss maisstivelse (maizena)
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Slik gjør du:

    1. Del gulrot og sukkererter i tynne strimler. Skjær løken i ringer. Varm oljen i panne eller wok. Brun kjøttet raskt på sterk varme.

    2. Rør maizena ut i buljongen. Hell over buljong, soyasaus og løk. Kok opp og la trekke (ikke koke) i ca 15 min.

    3. Tilsett grønnsakene. Jevn retten med maizena utrørt i litt kaldt vann. Kok opp og la trekke i 2-3 minutter, til grønnsakene er så vidt møre. Smak til med salt og pepper.

    Serveres med pasta eller ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag