Dagens rett: Chop à la ching
Morsom mat for barn og voksne.
Alle barn vil ha mat som smaker godt og maten skal helst være gøyal å spise. Slipp gjerne barna til i matlagingen. Det kan være morsomt og appetittvekkende.
Her er en oppskrift som passer til både barn og voksne og er lett for barna å være med på å lage.
Porsjoner: 2
Ingredienser:
Her er en oppskrift som passer til både barn og voksne og er lett for barna å være med på å lage.
Porsjoner: 2
Ingredienser:
- 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 1 stk gulrot
- 1 pk sukkererter
- ½ stk rødløk
- ½ ss olje til steking
- 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 1 ss soyasaus
- ½ ss maisstivelse (maizena)
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- Slik gjør du:
1. Del gulrot og sukkererter i tynne strimler. Skjær løken i ringer. Varm oljen i panne eller wok. Brun kjøttet raskt på sterk varme.
2. Rør maizena ut i buljongen. Hell over buljong, soyasaus og løk. Kok opp og la trekke (ikke koke) i ca 15 min.
3. Tilsett grønnsakene. Jevn retten med maizena utrørt i litt kaldt vann. Kok opp og la trekke i 2-3 minutter, til grønnsakene er så vidt møre. Smak til med salt og pepper.
Serveres med pasta eller ris.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 28/11 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.