Dagens rett: Chop à la ching

Morsom mat for barn og voksne.

Dagens rett: Chop à la ching
Dagens rett: Chop à la ching
Sist oppdatert
Alle barn vil ha mat som smaker godt og maten skal helst være gøyal å spise. Slipp gjerne barna til i matlagingen. Det kan være morsomt og appetittvekkende.

Her er en oppskrift som passer til både barn og voksne og er lett for barna å være med på å lage.

Porsjoner: 2

Ingredienser:
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 stk gulrot
  • 1 pk sukkererter
  • ½ stk rødløk
  • ½ ss olje til steking
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss soyasaus
  • ½ ss maisstivelse (maizena)
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Slik gjør du:

    1. Del gulrot og sukkererter i tynne strimler. Skjær løken i ringer. Varm oljen i panne eller wok. Brun kjøttet raskt på sterk varme.

    2. Rør maizena ut i buljongen. Hell over buljong, soyasaus og løk. Kok opp og la trekke (ikke koke) i ca 15 min.

    3. Tilsett grønnsakene. Jevn retten med maizena utrørt i litt kaldt vann. Kok opp og la trekke i 2-3 minutter, til grønnsakene er så vidt møre. Smak til med salt og pepper.

    Serveres med pasta eller ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 28/11 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også