Dagens rett: Brennheit kyllinggryte
Få opp temperaturen med denne smaksbomben.
Denne retten er sterk som fy, men er likevel så balansert at de gode råvarene beholder sin egen smak. Godt!
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
- 4 stk kyllingfilet i strimler
- 3 ts kajennepepper
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 stk rød paprika, grovhakket
- 2 båt hvitløk, finhakket
- 12 skive chorizopølse
- 2 ss rapsolje
- 2 ts sukker
- 2 boks hermetiske tomater, grovhakket
- 300 g potet, i terninger
- 8 dl hønsebuljong (utblandet)
- 160 g reker i lake
-
Slik gjør du:
1. Stek hvitløk, paprika og chorizo i en gryte med olje i et par minutter.
2. Tilsett sukker, tomater, potetterninger og buljong og la det koke i ca. 10 minutter.
3. Tilsett kyllingstrimler og la gryta trekke videre i ca. 5 minutter. Dryss reker over like før servering.
Server med grovt brød.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 03/02 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.