Dagens rett:  Bohemian burger

En annerledes burger.

Dagens rett: 
					
	






	Bohemian burger
Dagens rett:  Bohemian burger
Sist oppdatert
Her er den radikale burger, eller kanskje en burger for radikale! Med spinat og kalkun sammen med burgeren vil du garantert gi gjestene dine en annerledes opplevelse. Et slags opprør mot den straighte burgeren.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 600 g karbonadedeig
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ts pepper
  • ½ dl vann
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 4 ss crème fraîche ekstra lett, 10 %
  • 1 ts tørket salvie
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts salt
  • ½ ts malt hvit pepper
  • 1 stk bifftomat
  • 8 skive naturell kalkunpålegg
  • 150 g frisk spinat
  • 2 stk vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 4 stk grovt rundstykke
  • Slik gjør du

    1. Rør inn salt og pepper i karbonadedeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig. Del den i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

    2. Bland créme fraîche med salvie, oregano, salt og pepper.

    3. Vask og rens spinaten og fres den i panne med skivet vårløk og presset hvitløk, akkurat til den faller sammen.

    4. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.

    5. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med créme fraîche-blandingen, tomat, burger, kalkunpålegg og spinat/vårløk.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 29/10 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også