Dagens rett: Biffsalat

Den ene vil ha biff, den andre vil ha salat. Her er løsningen på det klassiske problemet!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 2

Ingredienser:

300 g ytrefilet av storfe i strimler
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss margarin eller olje til steking
14 stk cocktailtomat
16 stk aspargestopper eller miniasparges
30 stk sukkererter
1 stk avocado
120 g fetaost (3 % fett)
½ stk rødløk
2 ts salt til kokevann

Dressing:
4 ts ekstra virgin olivenolje
½ ts sennep
2 ts hvitvinseddik eller annen eddik (eplecider eller balsamico)
½ ts salt
¼ ts pepper

Fremgangsmåte:

1. Skjær kjøttet i tynne strimler, dersom det ikke er ferdigstrimlet. Salte og pepre kjøttet.

2. Vask grønnsakene, og del tomatene i to. Kok opp vann og i salt. Ha i asparges og sukkererter og kok i 2-3 minutter. Avkjøl raskt i iskaldt vann.

3. Skjær fetaosten i terninger og løken i skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta av skallet, og del opp i passe biter.

4. Stek biffstrimlene på god varme.

5. Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 10/07 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også