Dagens rett: Biffgryte med brokkoli og pastinakk
Biffgryter er god kosemat.
Laurbærblad, rosmarin og balsamico gir retten en fin karakter, og du får en deilig middagsgryte.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 500 g mørbrad av storfe
- 4 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 2 stk laurbærblad
- 1 ss finhakket frisk rosmarin
- 2 ss balsamicoeddik
- 2 stk potet
- 1 stk pastinakk
- 4 stk sjalottløk
- 250 g brokkoli
- 1 ts maisstivelse (maizena)
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 200 g basmatiris
- Slik gjør du
1. Skjær kjøttet biter på ca. 2 x 2 cm.
2. Kok opp buljong, laurbærbland, rosmarin og balsamico i en gryte. Ha i kjøttet og la det koke under lokk i 20 minutter.
3. Skrell poteter og pastinakk og skjær dem i biter på 2 x 2 cm. Ha dem over i gryten og la det koke i 10 minutter til. Kok ris etter anvisning på pakken.
4. Skjær sjalottløk og brokkoli i biter. Legg dem i gryten og la det koke ytterligere i 3 til 4 minutter.
5. Rør maizenna ut i litt vann og rør det ned i gryten i en tynn stråle. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Server gryteretten med kokt ris.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 18/02 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.