Dagens rett: Bestemors ertesuppe

Tradisjonell ertesuppe kokt på spekeknoke er super høstmat.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 stk. knoke av fenalår eller spekeskinke
200 g gule erter
1 stk. løk i biter
1 stk. purre
2 stk. gulrot
1 stk. knollselleri (sellerirot) i små biter
2 l vann

Fremgangsmåte:

1. Legg ertene i vann over natten. Hell av vannet før du begynner med forberedelsene.

2. Kok opp knoken, erter, løk og selleri i 2 liter vann. Ha i timian og la alt småputre i 2-3 timer.

3. Tilsett gulrøtter og purre i skiver når det er 20 minutter igjen av koketiden.

4. Ta opp knoken og skjær av kjøttet som du har tilbake i suppen. Spe gjerne på med litt annen spekemat. Serveres med poteter og flatbrød.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag