Dagens rett: Bakte potethalvdeler

God som forrett, men kan også bruke som tilbehør til kjøtt.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

800 g jevnstore poteter
4 ss olivenolje
salt og chilikrydder
1 stk rød paprika i terninger
2 stk tomat i terninger
1 stk rødløk i terninger
100 g smuldret norzola
friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian) til pynt

Fremgangsmåte:

Vask potetene godt og del dem på langs. Ha potetene i en ildfast form og sprinkle over oljen. Krydre med salt og chilikrydder, og vend rundt slik at olje og krydder er jevnt fordelt over potetene. Legg potetene slik at snittflaten er opp. Stek potetene i ovn på 200 grader C til de er møre (ca 20 min).

Bland sammen paprika, tomat, rødløk og ost. Fordel blandingen på potetene og gratinér i ovn på 225 grader C til osten er litt smeltet.

Dryss over krydderurter og server.

Denne potetretten smaker godt til kraftige kjøttretter.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag