Dagens rett: Asiatiske kveitebiffer med wokgrønnsaker

I denne wokretten har vi både kveite, krabbekjøtt og ørlite chili.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

Kveitebiffer:
400 g kveite i skiver
2 stk. eggeplomme
1 dl matfløte
saft og skall av 1 stk. lime
½ stk. finhakket rød chili
1 båt hvitløk - finhakket
1 ss revet fersk ingefær
200 g finhakket kjøtt av krabbe
salt og pepper

Sitronsaus:
1 dl crème fraîche
1 dl yoghurt naturell
revet skall av 1 stk. lime
revet skall og saft av 1 stk. sitron

1 ss smør til steking
1 ss rapsolje
1 stk. rød paprika i tynne strimler
1 stk. brokkoli i små buketter
2 stk. gulrot i tynne strimler
1 stk. vårløk i tynne strimler
10 stk. kokte potet i båter

Fremgangsmåte:

Kveitebiffer: Bland kveite og eggeplommer lett sammen. Tilsett fløte i en tynn stråle og bland sammen til en lett og løs farse. Ha i limesaft, chili, hvitløk og ingefær. Tilsett krabbekjøtt og bland godt med en slikkepott. Smak til med salt og pepper.

Sitronsaus: Bland sammen crème fraiche, yoghurt, limeskall, sitronsaft- og skall. Smak til med salt og pepper.

Bløt hendene i vann og form kveitefarsen til små biffer. Stek dem deretter i smør i ca. 2 minutter på hver side.

Varm rapsoljen i en wok og wok grønnsakene til de er ferdige. Tilsett salt og pepper. Wok deretter potetbåtene.

Server kveitebiffene med potetbåter, wokede grønnsaker og sitronsaus.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag