Dagens rett: Asiatisk omelett
God, gammel klassiker med eksotisk vri.
Omelett er både rask og enkel mat og kan fylles med all verdens spennende ingredienser. Her har vi valgt en variant fra
Matprat.no med typiske råvarer fra Asia. Nydelig og mettende.
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
- 400 g biffkjøtt i strimler
- 200 g østerssopp
- 2 ss margarin eller olje til steking
- 1 boks bønnespirer
- 2 ss østerssaus (oyster sauce)
- 6 stk egg
- 1 dl vann
- ½ ts salt
- Slik gjør du
1. Skjær soppen i skiver. Stek biffstrimlene sammen med sopp til det har fått en gylden farge. Ha på bønnespirene og østerssausen. La alt steke videre i ca 1 minutt.
2. Bland eggene sammen med vann og salt. Ha eggeblandingen i en varm stekepanne. Rør noen ganger med en stekespade. Når omeletten begynner å stivne, kan du tilsette fyllet på den ene halvdelen.
3. Brett over den andre halvdelen og la omeletten steke videre i ca 2 minutter.
Serveres med salat og brød.
Denne saken ble første gang publisert 11/09 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.