Dagens rett: Aprikossuppe med snøegg

Nydelig aprikossuppe med friske bær og søte, luftige snøegg.

Dagens rett: 
					
	





	Aprikossuppe med snøegg
Dagens rett: Aprikossuppe med snøegg
Sist oppdatert
Med utgangspunkt i hermetiske og tørkede aprikoser kan du lage denne deilige og spesielle suppen i kveld.

Porsjoner: 5

Ingredienser
  • 1 l vann
  • ca. 1 dl sukker
  • 10 stk tørket aprikos
  • ½ stk vaniljestang
  • 500 g hermetiske aprikoser + lake
  • ½ dl rosiner
  • 10 stk jordbær
  • Snøegg:
  • 2 stk eggehvite
  • 2 ts sukker
  • ½ stk vaniljestang
  • Slik gjør du

    1. Kok opp vann, lake fra aprikosene, tørkede aprikoser i skiver og frø fra en splittet vaniljestang.

    2. Sett kjelen til side, ta ut aprikosene med hullsleiv og mos dem sammen med hermetiske aprikoser. Ha alt tilbake i kjelen. Sil suppen hvis du ønsker en glatt suppe. Tilsett rosiner.

    3. Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og utskrapte frø fra en splittet vaniljestang.

    4. Form små egg med to skjeer og tilsett i suppen. La eggene heve seg noen minutter.

    Server aprikossuppe med friske jordbær og snøegg.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 25/02 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også