Dagens rett: Appelsinkake

Nydelig kake som passer perfekt til påske!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 8


Ingredienser:

300 g smør
3 dl sukker
5 stk. egg (2,5 dl eggemasse)
1 ss revet appelsinskall
¾ dl appelsinjuice eller saft av appelsin
1 ½ ts bakepulver
6 dl hvetemel

Glasur:
2 dl melis
1 ½ ss appelsinsaft

Dynking av varm kake:
presset saft av 2 stk. appelsin

Fremgangsmåte:

Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Rør inn eggmasse i flere porsjoner. Rør sammen røren mellom hver gang. Tilsett appelsinsaften og -skall. Sikt sammen bakepulver og mel, og rør det inn.

Fyll røren i to godt smurte former (à 1 l) eller en springform (22 cm i diameter). Sett kaken på nederste rille i stekeovnen og stek ved 175 °C i ca. 50 minutter. Stikk huller i kaken med en pinne. Hell presset appelsinsaft over hullene. Avkjøl kaken på rist.

Rør ut melis med appelsinsaft til glasur og fordel den over kaken. Hinnefrie appelsinbåter og strimler av appelsinskall er smakfullt tilbehør og dekorativ pynt.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 08/04 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også