Dagens middagstips: Torskefilet med feta og spinat

En spennende kombinasjon hvor spinat og fetaost utfyller hverandre og gir en smakfull opplevelse sammen med torsken.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

250 g snittet frisk spinat
800 g torskefilet
2 ss nøytral olje
150 g mager fetaost (i treninger)
1 stk. finhakket løk
2 ss sitronsaft
2 ts salt
½ ts pepper kvernet

Fremgangsmåte:

Vask spinat i rikelig med vann og fjern stilkene hvis de er grove. Rist spinaten tørr i et kjøkkenhåndklede eller i en salatslynge.

Bland fetaost med snittet spinat, løk, salt og pepper. Smør en ildfastform og dekk bunnen av formen med spinatblandingen. Del fisken i serveringsstykker og legg den oppå spinatblandingen. Hell sitronsaften over fisken og krydre med salt og pepper. Legg aluminiumsfolie over formen og sett formen inn i forvarmet ovn på 180 °C i ca. 15 min.

Forslag til tilbehør (4 porsjoner):

2 stk. rød paprika
1 stk. gul paprika
100 g aspargesbønner eller brekkbønner
1 pk. fersk babymais
1 ss nøytral olje f. eks rapsolje
2 ss soya saus

Rens og skjær grønnsakene i strimler. Fres de i varm panne med olje, i 3- 4 minutter under omrøring i en wok eller en høy stekepanne. Hell over 2 ss med soya saus før servering.

Retten serveres med naturris eller poteter.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag