Dagens middagstips: Spinat- og olivenpai

En god pai setter en spiss på måltidet. Denne paien har et sus av middelhavet over seg og passer kjempegodt til spekemat.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

150 g smør
3 dl hvetemel
2 ss vann

Fyll:
3 stk. egg
1 pk. eller frisk frossen spinat
1 beger lettrømme
150 g parmesan
6 båt hakket hvitløk
½ ts salt
1 glass sorte oliven uten stein

Fremgangsmåte:

1. Smuldre sammen smør/ margarin og mel. Elt inn vann til en smidig deig. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskap i minst 1 time. Trykk deigen ut i en paiform (ca. 24 cm i diameter). Prikk paibunnen godt med en gaffel. Forstek ved 230 °C i ca. 15 minutter.

2. Visp sammen eggene i en bolle. Klem ut vannet fra den tinte spinaten og slå det vekk. Bruker du frisk spinat, damp den i ca. 2 minutter i litt vann og la den renne godt av. Ha i spinat og de andre ingrediensene, og hell fyllet over i den forstekte paibunnen.

3. Stek paien videre ved 220 °C i ca. 20 minutter.

Smaker ypperlig til spekemat.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 24/07 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også