Dagens middagstips: Rømmegrøt

Nydelig rømmegrøt fra Aulestad!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 8


Ingredienser:

5 dl kremfløte
5 dl seterrømme
100 g hvetemel
1 l melk
1 dl grøtris
3 dl kulturmelk eller kefir
2 ts salt
sukker, kanel og rød saft

Fremgangsmåte:

Kok fløte og rømme under lokk, ca. 10 minutter. Rør inn mel og la grøten koke til det kommer smør ut. Skum av smøret.

Kok melk og risgryn til risgrøt. Rør inn rømmegrøten og kok opp. I våre dager liker de fleste en mer syrlig grøt, derfor tilsetter vi kulturmelk. Smak grøten til med salt.

Server med sukker og kanel. Kald, rød saft smaker godt til.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 26/07 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også