Dagens middagstips: Pasta med kylling og sjampinjongsaus

Denne pastasausen går like raskt å lage som det tar å varme en ferdigsaus.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 stk. kyllingfilet
3 ss smør
2 skive bacon
1 båt hvitløk
250 g frisk sjampinjong
1 cl hvitvin (kan erstattes med eplejuice)
2 dl kremfløte
4 stk. vårløk
400 g båndspagetti (fettuccine)
30 g parmesan , revet

Fremgangsmåte:

1. Skjær kyllingkjøttet i tynne strimler. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved middels varme. Sett kjøttet til side. Skjær baconet og sjampinjongen i skiver og finhakk hvitløken. Stek det hele i resten av smøret ved middels varme under omrøring i ca. 2 minutter.

2. Tilsett vinen og la den koke inn til halv mengde. Rør inn kremfløte, finsnittet vårløk og kyllingkjøttet og kok opp. La det hele småkoke i to minutter. Smak til med salt og pepper.

3. Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Vannet helles av, og pastaen blandes med pastasausen. Dryss over nyrevet parmesan og server med en grønn salat.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag