Dagens middagstips: Pai med bacon og tomat

Denne paien passer til middag hele året. Server gjerne litt spekeskinke ved siden av, eller en god salat.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

150 g smør
3 dl hvetemel
½ ts salt
1 ss vann

Fyll:
1 beger cottage cheese
4 stk. egg
½ dl kremfløte (kan sløyfes)
10 stk. cherrytomat
6 skive bacon
½ ts pepper
½ ts salt

Fremgangsmåte:

Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. La deigen hvile kaldt ca 1 time.

Kjevl deigen ut til en leiv. Kle en paiform eller en annen ildfast form. Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter.

Stek baconet, og la det renne av på tørkepapir.

Pisk eggene sammen med fløten og krydderet, og bland dette sammen med cottage cheese. Hell røren i det ferdigstekte paiskallet. Legg baconskivene og tomatene i pairøren.

Stekes på ca 200 grader i ca 35 minutter.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 24/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også