Dagens middagstips: Løksuppe

En klassisk fransk suppe, med få og gode ingredienser.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

5 stk. løk
5 båt hvitløk
2 ss rapsolje
1 l grønnsaksbuljong (utblandet)
1 stilk frisk timian
1 ts sukker
4 skive daggammelt brød
2 dl revet hvitost
salt og pepper

Fremgangsmåte:

1. Skjær løken i tynne skiver. Varm opp oljen på middels varme i en kjele. Surr løken under omrøring til den får fin farge og legg i hvitløken mot slutten.

2. Hell på buljongen og tilsett timian og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

3. Sett ovnen på 225 grader C. Hell suppen i fire suppeskåler som er ildfaste. Legg på brødskivene og fordel ost over.

4. Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få fin farge. Pynt gjerne med frisk timian ved servering.

5. Suppen serveres rykende varm.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag