Dagens middagstips: Kalkunfilet med estragonsaus

Klassisk kalkunfilet med vri!

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 stk. kalkunfilet i skive
kvernet peppermiks
salt

Potetsalat med syrlig honningdressing:
1 kg kokt potet (nypoteter)
ca 200 g blandet salatblad
1 stk. sikorisalat (endivie)
2 stk. gul paprika i tynne strimler
1 stk. rødløk i tynne båter
1 ss hakket frisk gressløk

Dressing:
2 ss honning
½ dl hvitvinseddik
1 ½ ts salt
1 dl solsikkeolje
1 ts sitronskall
noen drag med pepperkvernen

Estragonsaus:
2 ss smør
1 pose béarnaisesaus
2 dl hvitvin
1 ½ dl matfløte
1 stk. eggeplomme
2 ss hakket frisk estragon

Fremgangsmåte:

Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 2-3 minutter på hver side i panne eller på grill. La kjøttet hvile litt i pannen. Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus.

Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp. Del potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle. Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten.

Smelt smøret og ha i sauspulveret. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter. Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag